Du behöver

  • 4.5 st potatis
  • 10 cm purjolök
  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 2 msk olja
  • 1 msk kapris
  • 0.5 dl örter timjan
  • 2 st kotletter
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • rivet citronskal

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen i ganska tjocka skivor och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet och blanda den med strimlad purjolök.

2
Värm buljongen och häll över potatisen. Blanda senap, pressad vitlök, vinäger, salt och peppar och vispa i oljan.

3
Häll dressingen över potatisen och blanda i kapris och örter. Krydda kotletterna och stek 5 minuter per sida i smör. Strö över rivet citronskal och servera med tomatsallad.


Kommentar:
Servera med rostbiff eller rökt skinka istället för kotlett.