Du behöver
- 4.5 st potatis
- 10 cm purjolök
- 1.5 dl grönsaksbuljong
- 1 tsk dijonsenap
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 tsk vitvinsvinäger
- salt och peppar
- 2 msk olja
- 1 msk kapris
- 0.5 dl örter timjan
- 2 st kotletter
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- rivet citronskal
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen i ganska tjocka skivor och koka den nästan mjuk. Häll av vattnet och blanda den med strimlad purjolök.
2
Värm buljongen och häll över potatisen. Blanda senap, pressad vitlök, vinäger, salt och peppar och vispa i oljan.
3
Häll dressingen över potatisen och blanda i kapris och örter. Krydda kotletterna och stek 5 minuter per sida i smör. Strö över rivet citronskal och servera med tomatsallad.
Servera med rostbiff eller rökt skinka istället för kotlett.