Du behöver

  • 1 st fiskbullar 375 g
  • 0.5 st fänkål tunt skivad
  • 1 st banan skivad
  • 0.5 dl mandelspån

Sås:

0.5 st gul lök hackad
2 tsk matfett
2 tsk curry
0.5 tsk honung
1 dl buljong från fiskbullarna
2.5 dl mjölk eller lagalätt
3 msk redning Maizena
salt och peppar

Servera med:

ris kokt och råkostsallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 2–3 port:

Gör så här

1
Häll av buljongen från fiskbullarna i ett mått och spara till såsen.

2
Förväll fänkålen i 2 msk vatten på en tallrik i mikron på högsta effekt. Häll av vattnet och lägg fänkålen och fiskbullarna på botten av en smord ugnssäker form. Fördela bananen ovanpå.

3
Fräs löken i en kastrull med matfett och curry tills löken blir mjuk. Tillsätt honung, buljong, mjölk eller lagalätt och ljus redning. Låt koka upp under omrörning och sedan sjuda 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Häll såsen över fiskbullarna i formen. Strö över mandelspån. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med kokt ris och råkostsallad med morot och vitkål.