2 portioner

Du behöver

  • 200 g falukorv

Sås:

2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond, konc
1 ½ msk idealmjöl
1 ½ msk riven pepparrot
salt och peppar
1 msk persilja finhackad

Servera med:

kokt broccoli och potatismos

Gör så här

1
Blanda grädden med kycklingfond och idealmjöl i en kastrull. Vispa såsen medan den kokar upp och låt den sjuda 3 minuter.
2
Smaksätt med pepparrot, hur mycket beror på hur stark den är och hur stark sås du vill ha. Smaka av med salt och peppar från kvarn och rör ner persilja.
3
Ta bort skinnet på falukorven och skiva den. Stek den i stekpanna eller värm den i en kastrull med vatten och en 1/4 buljongtärning, på spisen eller på en tallrik i mikron, ca 2 minuter på 650W. Servera med sås, kokt broccoli och potatismos.