Du behöver
- 250 g hallon
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl strösocker
- 8 st äggulor
- 1 dl strösocker
Till gratinering:
0.5 dl strösocker
Dekoration:
hallon
citronmeliss
Ugn: 125° och 250° grill
Det här behövs till 4–5 port:
Gör så här
1
Passera hallonen genom en trådsil till en puré. Blanda vispgrädde, 1/2 dl strösocker och hallonpurén i en kastrull och koka upp under omrörning.
2
Vispa äggulorna och 1 dl strösocker i en bunke tills det blir ljust och luftigt. Vispa ner hallonblandningen i äggsmeten.
3
Sila ner smeten i 4–5 låga vida portionsformar som tål ugnsvärme, 10–15 cm i diameter.
4
Ställ formarna i en långpanna som i sin tur ställs in i ugnen. Häll kokande vatten i långpannan så att det når upp till hälften av formarnas höjd.
5
Grädda i nedre delen av ugnen, 40–60 minuter, beroende på formarnas storlek. Känn efter att krämen har stannat. Låt dem svalna och sedan stå i kylen för att bli riktigt kalla. Hit kan förberedas.
6
Strö ett tunt lager socker över formarna. Gratinera under grillelementet i ugnen vid 250° eller med gaslåga tills sockret karamelliserats. Servera med hallon och citronmelissblad.