Du behöver

  • 250 g hallon
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl strösocker
  • 8 st äggulor
  • 1 dl strösocker

Till gratinering:

0.5 dl strösocker

Dekoration:

hallon
citronmeliss

Ugn: 125° och 250° grill

Det här behövs till 4–5 port:

Gör så här

1
Passera hallonen genom en trådsil till en puré. Blanda vispgrädde, 1/2 dl strösocker och hallonpurén i en kastrull och koka upp under omrörning.

2
Vispa äggulorna och 1 dl strösocker i en bunke tills det blir ljust och luftigt. Vispa ner hallonblandningen i äggsmeten.

3
Sila ner smeten i 4–5 låga vida portionsformar som tål ugnsvärme, 10–15 cm i diameter.

4
Ställ formarna i en långpanna som i sin tur ställs in i ugnen. Häll kokande vatten i långpannan så att det når upp till hälften av formarnas höjd.

5
Grädda i nedre delen av ugnen, 40–60 minuter, beroende på formarnas storlek. Känn efter att krämen har stannat. Låt dem svalna och sedan stå i kylen för att bli riktigt kalla. Hit kan förberedas.

6
Strö ett tunt lager socker över formarna. Gratinera under grillelementet i ugnen vid 250° eller med gaslåga tills sockret karamelliserats. Servera med hallon och citronmelissblad.