Du behöver

  • 0.5 st chilipeppar
  • saft av 1
  • 5 st oregano kvistar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin

Sås:

70 g bacon tärnad
10 cm purjolök
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk maizena redning ljus

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda skivad chilipeppar, citronsaft, oregano, salt och peppar i en mortel och mosa ihop.

2
Gnid in filéerna med marinaden och låt dra i 30 minuter. Bryn på båda sidor i smör, och låt steka klart i ugn i ca 10 minuter tills köttsaften är ofärgad.

3
Fräs bacon och strimlad purjolök. Tillsätt grädde, vatten och fond, och låt koka i 10 minuter. Red av med redning och smaka av med salt och peppar.

4
Servera kycklingen med råstekt potatis, sparris och morötter.