Du behöver
- 0.5 st chilipeppar
- saft av 1
- 5 st oregano kvistar
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 4 st kycklingfiléer
- 1 msk smör eller margarin
Sås:
70 g bacon tärnad
10 cm purjolök
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk maizena redning ljus
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Blanda skivad chilipeppar, citronsaft, oregano, salt och peppar i en mortel och mosa ihop.
2
Gnid in filéerna med marinaden och låt dra i 30 minuter. Bryn på båda sidor i smör, och låt steka klart i ugn i ca 10 minuter tills köttsaften är ofärgad.
3
Fräs bacon och strimlad purjolök. Tillsätt grädde, vatten och fond, och låt koka i 10 minuter. Red av med redning och smaka av med salt och peppar.
4
Servera kycklingen med råstekt potatis, sparris och morötter.