Du behöver

  • 2.5 skiva salami per portion
  • 2 st ägg
  • 1.5 st krispsallad typ krispsallad eller huvudsallad
  • 1 bitar gurka
  • 2 st avokado
  • 1 st citron
  • 50 g grönmögelost
  • 4 msk valnötter grovt hackade

Tillbehör:

olja vinäger, flingsalt och nymalen peppar

Det här behövs till 4 port

Gör så här

1
Koka äggen hårdkokta. Låt dem svalna, skär dem i klyftor.

2
Skär eller bryt salladen i bitar. Hacka gurkan. Halvera, kärna ur och skär avokado i bitar. Pressa över några droppar citron.

3
Blanda sallad, avokado och gurka på ett stort fat eller direkt på tallrikar. Fördela äggklyftorna.

4
Smula ner grönmögelosten och strö över valnötterna. Smaksätt med några droppar olja, vinäger, flingsalt och nymalen peppar.

5
Salamin kan du servera i skivor bredvid salladen eller hacka ner.