Du behöver
- 2.5 skiva salami per portion
- 2 st ägg
- 1.5 st krispsallad typ krispsallad eller huvudsallad
- 1 bitar gurka
- 2 st avokado
- 1 st citron
- 50 g grönmögelost
- 4 msk valnötter grovt hackade
Tillbehör:
olja vinäger, flingsalt och nymalen peppar
Det här behövs till 4 port
Gör så här
1
Koka äggen hårdkokta. Låt dem svalna, skär dem i klyftor.
2
Skär eller bryt salladen i bitar. Hacka gurkan. Halvera, kärna ur och skär avokado i bitar. Pressa över några droppar citron.
3
Blanda sallad, avokado och gurka på ett stort fat eller direkt på tallrikar. Fördela äggklyftorna.
4
Smula ner grönmögelosten och strö över valnötterna. Smaksätt med några droppar olja, vinäger, flingsalt och nymalen peppar.
5
Salamin kan du servera i skivor bredvid salladen eller hacka ner.