Dinkelvåfflor med pistasch- och mangohonung

Du behöver 4.5 dl dinkelmjöl Kungsörnen 2 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 2 msk ljust muscovadosocker 2 st ägg 3 dl mjölk 1 msk honung...

Du behöver

  • 4.5 dl dinkelmjöl Kungsörnen
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk honung flytande
  • 50 g smör smält

Pistasch- och mangohonung:

1.5 dl apelsinblomshonung
1 st mango tärnad eller 1 förpackning fryst, tärnad mango, Ica
50 g pistaschmandel skalade och grovhackade

Gör så här

1
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.

2
Vispa ägg, mjölk, honung och smör med elvisp. Tillsätt mjölblandningen och vispa till en slät smet.

3
Lägg honung i en kastrull och sjud till nästan kokpunkten. Tillsätt mango och pistaschmandel.

Scroll to Top