4 portioner

Du behöver

  • 2 gelatinblad
  • 2 ½ dl turkisk yoghurt
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl lingon
  • 1 msk vaniljsocker

Sås:

3 dl strösocker
2 dl vatten kokande
1 msk Nescafépulver

Garnera med:

frysta lingon
kaffebönor

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i en bunke med kallt vatten, ca 5 minuter.
2
Koka upp yoghurt, grädde, socker och lingon i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i yoghurtblandningen. Låt svalna en stund och tillsätt vaniljsockret.
3
Skölj ur fyra dessertglas med kallt vatten och fördela blandningen i glasen. Låt stå kallt i 2–3 timmar.
4
Doppa glasen snabbt i hett vatten och stjälp upp pannacottan på tallrikar. Dekorera med kaffebönor och lingon.
5
Smält sockret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Tillsätt det heta vattnet blandat med kaffepulvret. Låt såsen sjuda tills den är blank. Skeda såsen vid sidan om pannacottan. Servera resten i en såssnipa.