Du behöver

  • 7.5 st kycklinglår
  • 5 st vitlöksklyftor
  • salt svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk akaciahonung
  • 2 tsk persillade Santa Maria

Potatis:

800 g potatis mandel eller sparris
2 msk smör
flingsalt

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Skala och dela varje vitlöksklyfta i fyra delar.

2
Stick små hål med en vass kniv genom skinnet ner i köttet. Tryck in vitlöksbitarna. Salta och peppra köttet och pensla med smör & rapsolja blandad med akaciahonung. Strö över persillade. Stek i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.

3
Skölj och borsta potatisen. Dela dem på längden och lägg i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla snittytorna med smör & rapsolja och strö över salt.

4
Stek i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Kontrollera att de är mjuka. Servera kycklingen med potatisen och en grönsallad.