Du behöver
- 7.5 st kycklinglår
- 5 st vitlöksklyftor
- salt svartpeppar
- 2 msk smör
- 1 tsk akaciahonung
- 2 tsk persillade Santa Maria
Potatis:
800 g potatis mandel eller sparris
2 msk smör
flingsalt
Ugn: 225º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Skala och dela varje vitlöksklyfta i fyra delar.
2
Stick små hål med en vass kniv genom skinnet ner i köttet. Tryck in vitlöksbitarna. Salta och peppra köttet och pensla med smör & rapsolja blandad med akaciahonung. Strö över persillade. Stek i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter.
3
Skölj och borsta potatisen. Dela dem på längden och lägg i en liten långpanna med bakplåtspapper. Pensla snittytorna med smör & rapsolja och strö över salt.
4
Stek i mitten av ugnen, 15–20 minuter. Kontrollera att de är mjuka. Servera kycklingen med potatisen och en grönsallad.