Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st blomkÄlshuvud
- 1 st röd paprika
- 1 st morot
- 1 st rödlök
- 1 st zucchini grön
- 2 msk rapsolja
- 2 msk fisksÄs asiatisk
- 2 msk teriyakisÄs
- 2 msk sweet chilisÄs
- salt svartpeppar
Till servering:
sesamfrön
jasminris kokt
lime
persilja eller koriander
Det hÀr behövs till 4 port:
Gör sÄ hÀr
1
SkÀr kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela blomkÄlen i buketter. Ansa och strimla paprika, morot och rödlök i klyftor. Dela zucchinin pÄ lÀngden. KÀrna ur och dela den i bitar.
2
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med rapsolja. Woka kyckling och vitlök ett par minuter under stÀndig rörelse. TillsÀtt blomkÄl, paprika, morot och rödlök. Woka grönsakerna tillsammans med kycklingstrimlorna ett par minuter. Blanda ner zucchinin.
3
SmaksÀtt woken med fisksÄs, teriyakisÄs och sweet chilisÄs. Smaka av med salt och peppar.
4
Strö över sesamfrön. Servera med kokt jasminris, limeklyftor och grovhackad persilja eller koriander.










































Vill du göra rÀtten vegetarisk? Byt ut kycklingen mot quornbitar frÄn frysdisken.