Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 st blomkålshuvud
- 1 st röd paprika
- 1 st morot
- 1 st rödlök
- 1 st zucchini grön
- 2 msk rapsolja
- 2 msk fisksås asiatisk
- 2 msk teriyakisås
- 2 msk sweet chilisås
- salt svartpeppar
Till servering:
sesamfrön
jasminris kokt
lime
persilja eller koriander
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Dela blomkålen i buketter. Ansa och strimla paprika, morot och rödlök i klyftor. Dela zucchinin på längden. Kärna ur och dela den i bitar.
2
Hetta upp en wok eller stor stekpanna med rapsolja. Woka kyckling och vitlök ett par minuter under ständig rörelse. Tillsätt blomkål, paprika, morot och rödlök. Woka grönsakerna tillsammans med kycklingstrimlorna ett par minuter. Blanda ner zucchinin.
3
Smaksätt woken med fisksås, teriyakisås och sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.
4
Strö över sesamfrön. Servera med kokt jasminris, limeklyftor och grovhackad persilja eller koriander.
Vill du göra rätten vegetarisk? Byt ut kycklingen mot quornbitar från frysdisken.