Du behöver
- 1.5 msk potatismjöl
- 0.75 dl havregryn
- 1.5 dl mjölk
- 500 g blandfärs eller nötfärs
- 1.5 msk lökpulver
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- matfett till stekning
Sås:
2 dl minifraiche
2 msk tomatketchup eller chilisås
salt svartpeppar
Till servering:
spaghetti nykokt
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg potatismjöl, havregryn och mjölk i en bunke. Låt grynen svälla i 10 minuter.
2
Rör om och tillsätt färs, lökpulver, ägg, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig färssmet.
3
Forma köttbullar med oljade händer och lägg dem på ett smörpapper.
4
Stek köttbullarna i omgångar, i en stekpanna med ytterst lite matfett, ca 5 minuter.
5
Rör samman minifraiche och tomatketchup i en skål. Smaka av med salt och peppar och servera till köttbullarna tillsammans med nykokt spaghetti och alfalfagroddar.