Du behöver

  • 1.5 msk potatismjöl
  • 0.75 dl havregryn
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • 1.5 msk lökpulver
  • 1 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • matfett till stekning

Sås:

2 dl minifraiche
2 msk tomatketchup eller chilisås
salt svartpeppar

Till servering:

spaghetti nykokt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg potatismjöl, havregryn och mjölk i en bunke. Låt grynen svälla i 10 minuter.

2
Rör om och tillsätt färs, lökpulver, ägg, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig färssmet.

3
Forma köttbullar med oljade händer och lägg dem på ett smörpapper.

4
Stek köttbullarna i omgångar, i en stekpanna med ytterst lite matfett, ca 5 minuter.

5
Rör samman minifraiche och tomatketchup i en skål. Smaka av med salt och peppar och servera till köttbullarna tillsammans med nykokt spaghetti och alfalfagroddar.