Du behöver

  • 350 g koljafilĂ© lax- och
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 1 msk hummerfond konc
  • 500 g risgrynsgröt i rullpack
  • 2 st Ă€gg
  • ströbröd

SÄs:

1 dl minifraiche
2 msk lÀttmajonnÀs
1 msk dill
salt och peppar

Servera med:

potatis nykokt
sallad
citronklyfta

Mikro: 650W

Ugn: 175Âș

Det hĂ€r behövs till 2–3 port:

Gör sÄ hÀr

1
SkÀr fiskfiléerna i bitar. Mixa dem i matberedaren med saltet. TillsÀtt vitpeppar och hummerfond.

2
Blanda ner risgrynsgröt och Àgg. Fördela fiskfÀrsen i tvÄ smorda runda formar. Strö över ströbröd.

3
Tillaga en form i taget i mikron, ca 8 minuter vid 650W. LÄt formarna stÄ, ca 5 minuter, för att temperaturen ska utjÀmnas i fiskfÀrsen. Servera med nykokt potatis, sallad, citronklyfta och kall dillsÄs blandad av minifraiche, lÀttmajonnÀs, dill, salt och peppar.


Kommentar:
I vanlig ugn kan bĂ„da formarna sĂ€ttas in samtidigt och tillagas vid 175Âș, ca 25 minuter.