Du behöver

  • 350 g koljafilé lax- och
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 1 msk hummerfond konc
  • 500 g risgrynsgröt i rullpack
  • 2 st ägg
  • ströbröd

Sås:

1 dl minifraiche
2 msk lättmajonnäs
1 msk dill
salt och peppar

Servera med:

potatis nykokt
sallad
citronklyfta

Mikro: 650W

Ugn: 175º

Det här behövs till 2–3 port:

Gör så här

1
Skär fiskfiléerna i bitar. Mixa dem i matberedaren med saltet. Tillsätt vitpeppar och hummerfond.

2
Blanda ner risgrynsgröt och ägg. Fördela fiskfärsen i två smorda runda formar. Strö över ströbröd.

3
Tillaga en form i taget i mikron, ca 8 minuter vid 650W. Låt formarna stå, ca 5 minuter, för att temperaturen ska utjämnas i fiskfärsen. Servera med nykokt potatis, sallad, citronklyfta och kall dillsås blandad av minifraiche, lättmajonnäs, dill, salt och peppar.


Kommentar:
I vanlig ugn kan båda formarna sättas in samtidigt och tillagas vid 175º, ca 25 minuter.