Du behöver
- 350 g koljafilé lax- och
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 1 msk hummerfond konc
- 500 g risgrynsgröt i rullpack
- 2 st Àgg
- ströbröd
SÄs:
1 dl minifraiche
2 msk lÀttmajonnÀs
1 msk dill
salt och peppar
Servera med:
potatis nykokt
sallad
citronklyfta
Mikro: 650W
Ugn: 175Âș
Det hĂ€r behövs till 2â3 port:
Gör sÄ hÀr
1
SkÀr fiskfiléerna i bitar. Mixa dem i matberedaren med saltet. TillsÀtt vitpeppar och hummerfond.
2
Blanda ner risgrynsgröt och Àgg. Fördela fiskfÀrsen i tvÄ smorda runda formar. Strö över ströbröd.
3
Tillaga en form i taget i mikron, ca 8 minuter vid 650W. LÄt formarna stÄ, ca 5 minuter, för att temperaturen ska utjÀmnas i fiskfÀrsen. Servera med nykokt potatis, sallad, citronklyfta och kall dillsÄs blandad av minifraiche, lÀttmajonnÀs, dill, salt och peppar.










































I vanlig ugn kan bĂ„da formarna sĂ€ttas in samtidigt och tillagas vid 175Âș, ca 25 minuter.