Du behöver
- 350 g koljafilé lax- och
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 1 msk hummerfond konc
- 500 g risgrynsgröt i rullpack
- 2 st ägg
- ströbröd
Sås:
1 dl minifraiche
2 msk lättmajonnäs
1 msk dill
salt och peppar
Servera med:
potatis nykokt
sallad
citronklyfta
Mikro: 650W
Ugn: 175º
Det här behövs till 2–3 port:
Gör så här
1
Skär fiskfiléerna i bitar. Mixa dem i matberedaren med saltet. Tillsätt vitpeppar och hummerfond.
2
Blanda ner risgrynsgröt och ägg. Fördela fiskfärsen i två smorda runda formar. Strö över ströbröd.
3
Tillaga en form i taget i mikron, ca 8 minuter vid 650W. Låt formarna stå, ca 5 minuter, för att temperaturen ska utjämnas i fiskfärsen. Servera med nykokt potatis, sallad, citronklyfta och kall dillsås blandad av minifraiche, lättmajonnäs, dill, salt och peppar.
I vanlig ugn kan båda formarna sättas in samtidigt och tillagas vid 175º, ca 25 minuter.