Du behöver

  • 1.5 st ägg
  • salt och peppar
  • grovt rågmjöl
  • 4 st rödspättafilé

Rostade rotfrukter:

4 st potatis
0.5 st kålrot
3 st morötter
2 st palsternackor
2 st rödlökar
2 st vitlöksklyftor
olivolja
salt och peppar

Rotfruktscrème:

0.5 st kålrot
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
5 dl grönsaksbuljong av tärning
3 st dragon alt torkad
salt och peppar
0.5 dl lätt crème fraiche

Ugn: 250º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Knäck ägget i en form, salta och peppra och vispa ut ägget. Häll mjölet i en annan form.

2
Panera filéerna i ägg och mjöl två omgångar. Stek sedan direkt i varm stekpanna med smör.

3
Skär alla rotfrukter i mindre bitar, ringla över olja, salta och peppra.

4
Rosta i ugn till fin färg. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten på långpannan för att underlätta diskningen efteråt.

5
Koka rotfrukterna till crèmen i buljong med dragon, salt och peppar. Koka tills de är helt mjuka, häll bort eventuell överflödig vätska. Mixa till en slät crème med stavmixer och mixa sedan ner crème fraichen. Smaka av.