Du behöver

  • kyckling ca 900 g lĂ„rfilĂ©
  • 2 msk smör
  • salt svartpeppar
  • 8 st schalottenlökar i klyftor
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 st chilifrukt urkĂ€rnad och hackad
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 1.5 dl vin torrt vitt
  • 1.5 msk tomatpurĂ©
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 tsk fĂ€rsk rosmarin finhackade barr
  • 200 g champinjoner delade
  • 1 msk smör
  • 1 dl svarta oliver kĂ€rnfria
  • 2 st apelsiner hinnfria klyftor

Dekoration:

0.5 st röd paprika i bitar
rosmarin
0.5 st citron rivet skal
salt svartpeppar

Ugn: 200Âș

Det hÀr behövs till 4-6 port:

Gör sÄ hÀr

1
Dela lÄrfiléerna i tvÄ delar. Bryn dem i omgÄngar i smör i en stekpanna. Salta och peppra under bryningen i stekpannan. LÀgg över köttet i en gryta.

2
TillsÀtt schalottenlök, vitlök, chili, kycklingfond, vitt vin, tomatpuré, apelsinskal och rosmarin. LÄt grytan sjuda ca 30 minuter.

3
Bryn champinjonerna i smör sÄ att de fÄr fÀrg och lÀgg sedan över dem i grytan tillsammans med oliver och apelsinklyftor. LÄt grytan bli het. Smaka av. Dekorera med paprikabitar och fÀrsk rosmarin.

4
Servera grytan med kokt potatis.

5
LÀgg laxfjÀrilarna i en ugnssÀker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekÀrnor.

6
Garnera med svart kaviar.