Du behöver
- kyckling ca 900 g lÄrfilé
- 2 msk smör
- salt svartpeppar
- 8 st schalottenlökar i klyftor
- 2 st vitlöksklyftor skivade
- 1 st chilifrukt urkÀrnad och hackad
- 2 msk kycklingfond konc
- 1.5 dl vin torrt vitt
- 1.5 msk tomatpuré
- 1 st apelsin rivet skal
- 1 tsk fÀrsk rosmarin finhackade barr
- 200 g champinjoner delade
- 1 msk smör
- 1 dl svarta oliver kÀrnfria
- 2 st apelsiner hinnfria klyftor
Dekoration:
0.5 st röd paprika i bitar
rosmarin
0.5 st citron rivet skal
salt svartpeppar
Ugn: 200Âș
Det hÀr behövs till 4-6 port:
Gör sÄ hÀr
1
Dela lÄrfiléerna i tvÄ delar. Bryn dem i omgÄngar i smör i en stekpanna. Salta och peppra under bryningen i stekpannan. LÀgg över köttet i en gryta.
2
TillsÀtt schalottenlök, vitlök, chili, kycklingfond, vitt vin, tomatpuré, apelsinskal och rosmarin. LÄt grytan sjuda ca 30 minuter.
3
Bryn champinjonerna i smör sÄ att de fÄr fÀrg och lÀgg sedan över dem i grytan tillsammans med oliver och apelsinklyftor. LÄt grytan bli het. Smaka av. Dekorera med paprikabitar och fÀrsk rosmarin.
4
Servera grytan med kokt potatis.
5
LÀgg laxfjÀrilarna i en ugnssÀker form. Bred över peston och tillaga i mitten av ugnen, ca 12 minuter. Servera med risotto och sallad. Strö över rostade pinjekÀrnor.
6
Garnera med svart kaviar.









































