Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 tsk matfett
  • 200 g vitkål strimlad
  • 1 st morot skivad
  • 1 st selleri skivad
  • 0.5 dl vatten
  • 1 dl minifraiche
  • 2 tsk maizena ljus redning
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk soja
  • 1 krm kardemumma malen
  • salt svartpeppar
  • persilja hackad

Servera med:

kokt ris

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Bryn färs och lök i matfett i en stekpanna. Tillsätt vitkål, morot, selleri, vatten och minifraiche och rör om. Låt småkoka under lock tills kål och morot är mjuka, ca 10 minuter.

2
Rör ner ljus redning, senap, soja och kardemumma. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka 3 minuter under omrörning. Strö över persilja. Servera grytan med kokt ris.