Du behöver
- 200 g nötfärs
- 1 st gul lök hackad
- 2 tsk matfett
- 200 g vitkål strimlad
- 1 st morot skivad
- 1 st selleri skivad
- 0.5 dl vatten
- 1 dl minifraiche
- 2 tsk maizena ljus redning
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk soja
- 1 krm kardemumma malen
- salt svartpeppar
- persilja hackad
Servera med:
kokt ris
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Bryn färs och lök i matfett i en stekpanna. Tillsätt vitkål, morot, selleri, vatten och minifraiche och rör om. Låt småkoka under lock tills kål och morot är mjuka, ca 10 minuter.
2
Rör ner ljus redning, senap, soja och kardemumma. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka 3 minuter under omrörning. Strö över persilja. Servera grytan med kokt ris.