Du behöver

  • 2 st kronkotletter
  • 1 tsk matfett
  • salt svartpeppar
  • 2 dl äppelcider
  • 1 dl minifraiche
  • 1 msk maizena brun redning
  • 2 tsk kalvfond konc
  • 1 tsk soja
  • 1 st äpple i tärningar
  • 0.5 st röd paprika i bitar
  • 1 msk persilja hackad

Servera med:

broccoli kokt
kokt potatis

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Torka av köttet med hushållspapper. Snitta eventuella fettkanter, så ligger köttet plant i stekpannan när du steker.

2
Hetta upp matfett i en stekpanna. När matfettet tystnat och slutat bubbla är det dags att lägg ner kotletterna. Stek dem ca 3 minuter per sida. Salta och peppra köttet under tiden. Reglera värmen så att det inte blir för varmt.

3
Ta upp kotletterna och lägg dem på en tallrik. Häll cider i stekpannan och rör om. Blanda ner minifraiche, brun redning, kalvfond, soja och äppeltärningar i såsen. Låt den koka under omrörning. Lägg tillbaka koktletterna i såsen och strö över paprika och persilja. Servera med kokt broccoli och potatis.