Du behöver
- 2 st kronkotletter
- 1 tsk matfett
- salt svartpeppar
- 2 dl äppelcider
- 1 dl minifraiche
- 1 msk maizena brun redning
- 2 tsk kalvfond konc
- 1 tsk soja
- 1 st äpple i tärningar
- 0.5 st röd paprika i bitar
- 1 msk persilja hackad
Servera med:
broccoli kokt
kokt potatis
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Torka av köttet med hushållspapper. Snitta eventuella fettkanter, så ligger köttet plant i stekpannan när du steker.
2
Hetta upp matfett i en stekpanna. När matfettet tystnat och slutat bubbla är det dags att lägg ner kotletterna. Stek dem ca 3 minuter per sida. Salta och peppra köttet under tiden. Reglera värmen så att det inte blir för varmt.
3
Ta upp kotletterna och lägg dem på en tallrik. Häll cider i stekpannan och rör om. Blanda ner minifraiche, brun redning, kalvfond, soja och äppeltärningar i såsen. Låt den koka under omrörning. Lägg tillbaka koktletterna i såsen och strö över paprika och persilja. Servera med kokt broccoli och potatis.