Du behöver

  • 1 st blodgrapefrukt
  • 1 st sweetie
  • 70 g mâchesallad
  • 150 g provencalsk salladsmix
  • 250 g kräftstjärtar
  • 2 msk dill plockad
  • 2 msk timjan plockad

Dressing:

saft från frukterna när de skärs i klyftor
2 msk olivolja
1 tsk honung
1 st vitlöksklyfta hackad
1 st chilifrukt urkärnad och finhackad
1 st selleri tunt skivad
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär av skalet på blodgrapen och sweetien med en kniv, så att den vita hinnan under skalet skärs bort. Skär loss hinnfria klyftor av frukterna, gärna över en skål så att saften från frukterna samlas upp. Saften ska användas till dressingen.

2
Blanda dressingen av saften från frukterna, olivolja, honung, vitlök, chili och selleri. Smaka av med salt och peppar.

3
Fördela sallaten på tallrikar och lägg fruktklyftorna runt om. Blanda kräftstjärtarna med dressingen och fördela över salladstallrikarna. Strö över plockad dill och timjan. Servera salladen som lättlunch eller förrätt med bröd.


Kommentar:
Sweetie är en citrusfrukt som är en korsning mellan pomelo och grapefrukt. Finns den inte i butiken, så ta blond grapefrukt istället.