Du behöver
- 1 st blodgrapefrukt
- 1 st sweetie
- 70 g mĂąchesallad
- 150 g provencalsk salladsmix
- 250 g krÀftstjÀrtar
- 2 msk dill plockad
- 2 msk timjan plockad
Dressing:
saft frÄn frukterna nÀr de skÀrs i klyftor
2 msk olivolja
1 tsk honung
1 st vitlöksklyfta hackad
1 st chilifrukt urkÀrnad och finhackad
1 st selleri tunt skivad
salt svartpeppar
Det hÀr behövs till 4 port:
Gör sÄ hÀr
1
SkÀr av skalet pÄ blodgrapen och sweetien med en kniv, sÄ att den vita hinnan under skalet skÀrs bort. SkÀr loss hinnfria klyftor av frukterna, gÀrna över en skÄl sÄ att saften frÄn frukterna samlas upp. Saften ska anvÀndas till dressingen.
2
Blanda dressingen av saften frÄn frukterna, olivolja, honung, vitlök, chili och selleri. Smaka av med salt och peppar.
3
Fördela sallaten pÄ tallrikar och lÀgg fruktklyftorna runt om. Blanda krÀftstjÀrtarna med dressingen och fördela över salladstallrikarna. Strö över plockad dill och timjan. Servera salladen som lÀttlunch eller förrÀtt med bröd.










































Sweetie Àr en citrusfrukt som Àr en korsning mellan pomelo och grapefrukt. Finns den inte i butiken, sÄ ta blond grapefrukt istÀllet.