Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 st apelsin rivet skal
  • 1 msk färsk timjan hackad

Sallad:

3 dl quinoa röd
125 g provencalsk salladsmix

Dekoration:

apelsinskalstrimlor
timjan

Sås:

2 dl crème fraîche
2 msk vatten
0.5 dl mangochutney
salt och peppar

Ugn: 175º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Krydda med peppar, apelsinskal och timjan. Lägg över filéerna i en ugnssäker form och stek dem i mitten av ugnen, tills innertemperaturen är 70º, ca 20 minuter.

2
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt kallna. Blanda quinoan med sallaten.

3
Skär köttet i skivor och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med apelsinskalstrimlor och timjan.

4
Blanda samman crème fraiche, vatten och mangochutney. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med quinoasallad och sås.