Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 msk smör
- 2 krm svartpeppar nymald
- 1 st apelsin rivet skal
- 1 msk färsk timjan hackad
Sallad:
3 dl quinoa röd
125 g provencalsk salladsmix
Dekoration:
apelsinskalstrimlor
timjan
Sås:
2 dl crème fraîche
2 msk vatten
0.5 dl mangochutney
salt och peppar
Ugn: 175º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Bryn filéerna runt om i smör i en stekpanna. Krydda med peppar, apelsinskal och timjan. Lägg över filéerna i en ugnssäker form och stek dem i mitten av ugnen, tills innertemperaturen är 70º, ca 20 minuter.
2
Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen. Låt kallna. Blanda quinoan med sallaten.
3
Skär köttet i skivor och lägg upp på serveringsfat. Dekorera med apelsinskalstrimlor och timjan.
4
Blanda samman crème fraiche, vatten och mangochutney. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med quinoasallad och sås.