Du behöver

  • 2 st fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald

Dressing:

0.75 dl olivolja
1 st citron strimlat skal och saft
2 msk rosmarin finhackad
1 dl soltorkade tomater strimlade
1 st chilipeppar finhackad
0.5 dl svarta oliver skivade
1 st vitlöksklyfta finhackade
0.5 tsk salt
0.5 tsk vitpeppar stött

Ugn: 175º

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Putsa, salta och peppra filéerna. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 65º, ca 25 minuter. Låt köttet kallna.

2
Skiva köttet tunt, i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg upp på serveringsfat.

3
Blanda samman olja, citronskal och -saft, rosmarin, tomater, chilipeppar, oliver, vitlök, salt och vitpeppar och häll marinaden/dressingen över köttet ett par timmar innan serveringen. Servera med kokt potatis, tomater och sallad.