Du behöver
- 300 g fiskfilé t ex lax, spätta, pangasuis
- 1 st ägg
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk lök hackad gul
- 1 msk smör eller margarin
Dressing:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk bostongurka
salt citronpeppar
3 st hamburgerbröd grova
salladsblad
50 g groddar
0.5 st rödlök
1 st tomat
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Blanda fiskfilé, ägg, majsstärkelse, salt och peppar i matberedaren och kör till en färs. Kör snabbt i löken.
2
Ta upp färsen och forma tre biffar med vattensköljda händer. Stek dem i smör, 3-4 minuter per sida.
3
Rör ihop crème fraiche, bostongurka, salt och citronpeppar till dressingen.
4
Lägg fiskburgarna i bröden tillsammans med salladsblad, groddar, skivad lök, skivad tomat och dressing.
Servera fiskbiffarna med potatismos och sallad.