Du behöver

  • 300 g fiskfilĂ© t ex lax, spĂ€tta, pangasuis
  • 1 st Ă€gg
  • 1 msk maizena majsstĂ€rkelse
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk lök hackad gul
  • 1 msk smör eller margarin

Dressing:

1 dl lÀtt crÚme fraiche
1 msk bostongurka
salt citronpeppar
3 st hamburgerbröd grova
salladsblad
50 g groddar
0.5 st rödlök
1 st tomat

Det hÀr behövs till 2 port:

Gör sÄ hÀr

1
Blanda fiskfilé, Àgg, majsstÀrkelse, salt och peppar i matberedaren och kör till en fÀrs. Kör snabbt i löken.

2
Ta upp fÀrsen och forma tre biffar med vattensköljda hÀnder. Stek dem i smör, 3-4 minuter per sida.

3
Rör ihop crÚme fraiche, bostongurka, salt och citronpeppar till dressingen.

4
LÀgg fiskburgarna i bröden tillsammans med salladsblad, groddar, skivad lök, skivad tomat och dressing.


Kommentar:
Servera fiskbiffarna med potatismos och sallad.