Du behöver
- 300 g fiskfilé t ex lax, spÀtta, pangasuis
- 1 st Àgg
- 1 msk maizena majsstÀrkelse
- 0.5 tsk salt
- 1 krm peppar
- 2 msk lök hackad gul
- 1 msk smör eller margarin
Dressing:
1 dl lÀtt crÚme fraiche
1 msk bostongurka
salt citronpeppar
3 st hamburgerbröd grova
salladsblad
50 g groddar
0.5 st rödlök
1 st tomat
Det hÀr behövs till 2 port:
Gör sÄ hÀr
1
Blanda fiskfilé, Àgg, majsstÀrkelse, salt och peppar i matberedaren och kör till en fÀrs. Kör snabbt i löken.
2
Ta upp fÀrsen och forma tre biffar med vattensköljda hÀnder. Stek dem i smör, 3-4 minuter per sida.
3
Rör ihop crÚme fraiche, bostongurka, salt och citronpeppar till dressingen.
4
LÀgg fiskburgarna i bröden tillsammans med salladsblad, groddar, skivad lök, skivad tomat och dressing.










































Servera fiskbiffarna med potatismos och sallad.