Du behöver
- karré ca 1 kg benfri av gris
- 25 g smör
- 2 st gula lökar i bitar
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 2 tsk currypasta röd
- 2 st kalvbuljong
- 2 dl vatten
- 200 g champinjoner delade
- 4 st stjälkar selleri skivade
- 3 st paprikor skivade
- 2 dl ajvar mild relish
- 2.5 dl turkisk yoghurt
- 1 st bönor 400 g
- salt svartpeppar
Servera med:
ris och vitt lantbröd
Gör så här
1
Skär köttet i 3×3 cm stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och currypasta i den sista stekomgången och låt det fräsa med en stund. Lägg över i en gryta.
2
Tillsätt buljongtärningar och vatten. Låt grytan koka upp och sedan sjuda på svag värme, ca 45 minuter. Kolla så att köttet är mört.
3
Fräs champinjonerna i smör och lägg över i grytan tillsammans med selleri, paprika, ajvar relish och yoghurt. Skölj av de svarta bönorna med kallt vatten i en sil. Tillsätt bönorna i grytan, rör om och låt den bli het. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera grytan med ris och vitt lantbröd.