Du behöver

  • karré ca 1 kg benfri av gris
  • 25 g smör
  • 2 st gula lökar i bitar
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 2 tsk currypasta röd
  • 2 st kalvbuljong
  • 2 dl vatten
  • 200 g champinjoner delade
  • 4 st stjälkar selleri skivade
  • 3 st paprikor skivade
  • 2 dl ajvar mild relish
  • 2.5 dl turkisk yoghurt
  • 1 st bönor 400 g
  • salt svartpeppar

Servera med:

ris och vitt lantbröd

Gör så här

1
Skär köttet i 3×3 cm stora tärningar. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna med smör. Tillsätt lök, vitlök och currypasta i den sista stekomgången och låt det fräsa med en stund. Lägg över i en gryta.

2
Tillsätt buljongtärningar och vatten. Låt grytan koka upp och sedan sjuda på svag värme, ca 45 minuter. Kolla så att köttet är mört.

3
Fräs champinjonerna i smör och lägg över i grytan tillsammans med selleri, paprika, ajvar relish och yoghurt. Skölj av de svarta bönorna med kallt vatten i en sil. Tillsätt bönorna i grytan, rör om och låt den bli het. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera grytan med ris och vitt lantbröd.