Du behöver

  • 150 g smör
  • choklad + 100 g mörk 70 %, grovhackad
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 1 krm salt
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 dl cashewnötter utan salt, grovhackade
  • 2 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull. Rör ner 100 g av chokladen i smöret tills den smälter och massan har blivit slät. Låt blandningen svalna något.

2
Rör ner strösocker, vaniljsocker och äggen, ett i sänder. Blanda salt, vetemjöl, cashewnötter, 100 g hackad choklad och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i chokladsmeten.

3
Ställ muffinsformar på en plåt och fördela chokladsmeten i dem. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna på galler.