Du behöver
- 150 g smör
- choklad + 100 g mörk 70 %, grovhackad
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 st ägg
- 1 krm salt
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 dl cashewnötter utan salt, grovhackade
- 2 tsk bakpulver
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält smöret i en kastrull. Rör ner 100 g av chokladen i smöret tills den smälter och massan har blivit slät. Låt blandningen svalna något.
2
Rör ner strösocker, vaniljsocker och äggen, ett i sänder. Blanda salt, vetemjöl, cashewnötter, 100 g hackad choklad och bakpulver i en skål. Rör ner blandningen i chokladsmeten.
3
Ställ muffinsformar på en plåt och fördela chokladsmeten i dem. Grädda i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna på galler.