Du behöver
- 3 st apelsiner
- 3 st äggulor
- 1 dl socker
- 2 dl pressad apelsinsaft
- 1 dl vispgrädde
- 50 g mörk choklad
Garnering:
apelsinklyfta
mörk choklad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela apelsinerna och pressa ur saften. Spara de sex skalhalvorna.
2
Blanda äggulor, socker och 2 dl apelsinsaft i en kastrull och sjud under vispning till en tjock kräm.
3
Låt krämen svalna. Vispa grädden och rör ner i krämen tillsammans med hackad choklad.
4
Fördela smeten i apelsinhalvorna och frys parfaiten i 3 timmar. Garnera med apelsinklyftor och choklad.
Smält chokladen till parfaitens garnering i en plastpåse i mikron. Klipp ett litet hål och spritsa ut chokladen till ett galler på bakplåtspapper. Låt stelna och garnera apelsinerna.