Du behöver

  • 3 st apelsiner
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g mörk choklad

Garnering:

apelsinklyfta
mörk choklad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Dela apelsinerna och pressa ur saften. Spara de sex skalhalvorna.

2
Blanda äggulor, socker och 2 dl apelsinsaft i en kastrull och sjud under vispning till en tjock kräm.

3
Låt krämen svalna. Vispa grädden och rör ner i krämen tillsammans med hackad choklad.

4
Fördela smeten i apelsinhalvorna och frys parfaiten i 3 timmar. Garnera med apelsinklyftor och choklad.


Kommentar:
Smält chokladen till parfaitens garnering i en plastpåse i mikron. Klipp ett litet hål och spritsa ut chokladen till ett galler på bakplåtspapper. Låt stelna och garnera apelsinerna.