Du behöver
- 4 st potatis
- 1 st gul lök
- 1 msk matfett
- 3 st ägg
- 3 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar
- 2 st plommontomater skivade
- 2 msk basilika strimlad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken.
2
Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka.
3
Vispa samman ägg och vatten lite lätt med en gaffel. Salta och peppra.
4
Häll äggsmeten över ägg och lök i stekpannan och låt smeten stelna. Stick och lyft i smeten med en stekspade så att lös smet kommer ner mot värmen i pannan. Servera med tomater, basilika och persilja över tortillan. Ät gärna en grönsallad eller vitkålssallad till.