Du behöver

  • 4 st potatis
  • 1 st gul lök
  • 1 msk matfett
  • 3 st ägg
  • 3 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 st plommontomater skivade
  • 2 msk basilika strimlad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala potatis och lök. Tärna potatisen och hacka löken.

2
Fräs potatis och lök i matfett i en stekpanna på medelvärme under omrörning tills de blir mjuka.

3
Vispa samman ägg och vatten lite lätt med en gaffel. Salta och peppra.

4
Häll äggsmeten över ägg och lök i stekpannan och låt smeten stelna. Stick och lyft i smeten med en stekspade så att lös smet kommer ner mot värmen i pannan. Servera med tomater, basilika och persilja över tortillan. Ät gärna en grönsallad eller vitkålssallad till.