Du behöver

  • 250 g falukorv mager
  • 1 msk senap
  • 0.5 st ägg uppvispat
  • 0.5 st gul lök hackad

Mos:

300 g potatis mjölig
2 st palsternackor skalade
1 tsk matfett
1 dl mjölk
salt vitpeppar
1 msk persilja hackad

Dekoration:

timjan

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Börja med moset. Skala och skär potatis och palsternackor i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter.

2
Häll av vattnet och mosa potatis och palsternackor tillsammans med matfett och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos med ballongvisp. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner hackad persilja.

3
Skär korven i tjocka skivor. Bred senap på ena snittytan och pensla sedan med uppvispat ägg. Vänd den sidan ner i hackad lök och lägg korven i en ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Dekorera med timjan. Servera korven med mos, sallat och “morotskrullor”, d v s långa, breda strimlor av morot. Använd potatisskalaren!


Kommentar:
Lägg ”morotskrullorna” i kallt vatten en stund, så blir de extra krispiga.