Du behöver
- 250 g falukorv mager
- 1 msk senap
- 0.5 st ägg uppvispat
- 0.5 st gul lök hackad
Mos:
300 g potatis mjölig
2 st palsternackor skalade
1 tsk matfett
1 dl mjölk
salt vitpeppar
1 msk persilja hackad
Dekoration:
timjan
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Börja med moset. Skala och skär potatis och palsternackor i bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är riktigt mjuka, ca 15 minuter.
2
Häll av vattnet och mosa potatis och palsternackor tillsammans med matfett och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos med ballongvisp. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner hackad persilja.
3
Skär korven i tjocka skivor. Bred senap på ena snittytan och pensla sedan med uppvispat ägg. Vänd den sidan ner i hackad lök och lägg korven i en ugnssäker form. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Dekorera med timjan. Servera korven med mos, sallat och “morotskrullor”, d v s långa, breda strimlor av morot. Använd potatisskalaren!
Lägg ”morotskrullorna” i kallt vatten en stund, så blir de extra krispiga.