Du behöver

  • 2 st fläskfilé à ca 600 g
  • salt svartpeppar

Marinad:

4 msk imperial soy Mrs Cheng
1.5 msk honung
3 st vitlöksklyftor finhackade
0.5 st citron rivet skal
2 msk persilja finhackad

Sås:

3 dl crème fraîche
1 dl grädde
0.5 dl sherry torr
1 msk citron pressad saft
salt svartpeppar
1 dl gräslök

Dekoration:

crèma di balsamico Zeta
sesamfrön
bladpersilja

Ugn: 175º

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Gör marinaden först. Blanda soja, honung, vitlök, citronskal, persilja och basilika i en stor fryspåse. Putsa köttet och lägg ner i påsen. Knyt till påsen och gnid marinaden runt köttet. Låt köttet ligga i marinaden ca 2 timmar, gärna längre.

2
Ta upp köttet ur marinaden och torka av det lätt med hushållspapper. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och peppra. Stek köttet tills innertemperaturen i köttet är 65º. Det tar ca 30 minuter.