Du behöver
- 400 g lax färsk
- 2 st lime pressad saft
- 1 msk honung
- 2 msk solrosolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 0.5 dl fänkål hackad
- 1 st purjolök fint skivad
- 1 st mango tärnad
- 1 msk koriander hackad
- 0.5 st chilipeppar urkärnad och hackad
Dekoration:
koriander
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Ta bort skinnet från laxen. Skär laxköttet i små tärningar, ca 1 x 1 cm.
2
Blanda laxen med lime, honung, olja, salt och peppar i en skål. Ställ den kallt i kylen, ca 30 minuter.
3
Tillsätt fänkål, purjolök, mango, koriander och chili. Smaka av. Servera cevichen i små glas och med liten gaffel. Toppa med ett blad koriander.