Du behöver

  • 400 g lax färsk
  • 2 st lime pressad saft
  • 1 msk honung
  • 2 msk solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 0.5 dl fänkål hackad
  • 1 st purjolök fint skivad
  • 1 st mango tärnad
  • 1 msk koriander hackad
  • 0.5 st chilipeppar urkärnad och hackad

Dekoration:

koriander

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Ta bort skinnet från laxen. Skär laxköttet i små tärningar, ca 1 x 1 cm.

2
Blanda laxen med lime, honung, olja, salt och peppar i en skål. Ställ den kallt i kylen, ca 30 minuter.

3
Tillsätt fänkål, purjolök, mango, koriander och chili. Smaka av. Servera cevichen i små glas och med liten gaffel. Toppa med ett blad koriander.