Du behöver

  • 2 st kotletter benfria
  • 1 tsk rapsolja

Marinad:

2 msk ketjap manis indonesisk soja
2 tsk rapsolja
1.5 tsk ingefära riven

Nudelwok:

125 g äggnudlar
2 tsk rapsolja
1 st vitlöksklyfta hackad
2 dl paprikamix, Lantgården eller samma mängd färsk strimlad grön, gul och röd paprika fryst, Lantgården
0.5 st rödlök i tunna klyftor
50 g haricots verts i bitar
0.5 tsk sesamolja
2 msk sweet chilisås
sesamfrön
färsk timjan

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda ketjap manis, olja och ingefära till marinaden i en plastpåse. Lägg ner kotletterna och gnid runt marinaden. Knyt påsen och låt köttet marineras 20 minuter.

2
Lägg nudlarna i en bunke med hett vatten, ca 5 minuter. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av.

3
Hetta upp en wokpanna med olja. Fräs vitlök, paprika, rödlök och haricots verts några minuter. Tillsätt nudlarna, sesamolja och sweet chilisås. Hetta upp.

4
Torka av köttet och stek det i olja i en stekpanna, ca 3 minuter per sida. Skiva köttet och servera det till nudelwoken. Strö över sesamfrön och färsk timjan.