Du behöver

  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 tsk matfett
  • 1 st purjolök skivad
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 2 dl minifraiche 5%
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk Herbes de Provence Santa Maria
  • salt svartpeppar
  • 1 msk maizena ljus redning
  • 200 g paprikamix, Lantgården eller samma mängd färsk strimlad grön, gul och röd paprika
  • 1 msk persilja hackad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Dela lårfiléerna i tre till fyra delar. Bryn bitarna på båda sidor i matfett i en stor stekpanna. Tillsätt purjolök och vitlök och låt det fräsa med en stund.

2
Tillsätt kycklingfond, minifraiche, fransk senap, herbes de Provence, salt och svartpeppar. Rör om, låt det koka upp och sedan sjuda 10 minuter.

3
Red av grytan med ljus redning och rör ner paprikamixen. Låt grytan bli het. Strö över hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt pressad potatis och haricots verts.