Du behöver
- 450 g kycklinglårfilé
- 2 tsk matfett
- 1 st purjolök skivad
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 1 msk kycklingfond konc
- 2 dl minifraiche 5%
- 1 tsk fransk senap
- 1 tsk Herbes de Provence Santa Maria
- salt svartpeppar
- 1 msk maizena ljus redning
- 200 g paprikamix, Lantgården eller samma mängd färsk strimlad grön, gul och röd paprika
- 1 msk persilja hackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Dela lårfiléerna i tre till fyra delar. Bryn bitarna på båda sidor i matfett i en stor stekpanna. Tillsätt purjolök och vitlök och låt det fräsa med en stund.
2
Tillsätt kycklingfond, minifraiche, fransk senap, herbes de Provence, salt och svartpeppar. Rör om, låt det koka upp och sedan sjuda 10 minuter.
3
Red av grytan med ljus redning och rör ner paprikamixen. Låt grytan bli het. Strö över hackad persilja vid serveringen. Servera med kokt pressad potatis och haricots verts.