Du behöver

  • 2 msk havrekli
  • 0.75 dl vatten
  • 200 g nötfärs
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 0.5 st ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 0.5 msk kalvfond konc
  • 2 tsk matfett

Bulgur:

1.5 dl bulgur grov fullkorn
3 dl vatten
1 krm salt
1 tsk olivolja
0.5 st paprika tärnad
1 st purjolök fint skivad
0.5 st squash urkärnad och tärnad
1 msk persilja hackad
salt svartpeppar
8 st plommontomater små

Limesås:

1 dl matyoghurt
0.5 st lime rivet skal
0.5 msk honung
0.5 msk sweet chilisås

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten och kycklingfond eller hönsbuljongtärning i en kastrull. Tillsätt gröna ärter och koka dem mjuka. Mixa sönder dem med mixerstav eller häll upp i matberedaren och mixa med kniven monterad till en slät puré.

2
Häll tillbaka purén i kastrullen och red av med ljus redning under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera soppan med grovhackade kräftstjärtar och strimlad rökt lax. Dekorera med färsk timjan.

4
Bred färskost paprika chili på bröden och skär bort kanterna. Dela dem på diagonalen och servera dem till soppan.


Kommentar:
När du ska dela ett ägg är det lättast att skaka samman det i en redningsbägare och sedan mäta upp hälften i ett mått.