Du behöver

  • 300 g torsk sej eller koljafilé
  • salt och peppar
  • matfett
  • 2 krm curry
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 st banan

Servera med:

potatis kokt

Gör så här

1
Skölj och torka fisken. Krydda den med salt och peppar. Stek fisken på båda sidorna gyllene i en stekpanna med lite brynt matfett.

2
Strö över curry och droppa över citronsaften. Häll fiskbuljongen bredvid och låt fisken småkoka på svag värme några minuter. Ta upp fisken och håll den varm.

3
Skala bananen och klyv den på längden. Halvera längderna. Lägg ner dem i fiskskyn och låt dem bli genomvarma. Lägg bananen över fisken och häll över stekskyn. Bjud kokt potatis till.


Kommentar:
Använder du djupfryst fisk, halvtina den så att den går att skära i ca 2 cm tjocka skivor.