Du behöver
- 300 g torsk sej eller koljafilé
- salt och peppar
- matfett
- 2 krm curry
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 dl fiskbuljong
- 1 st banan
Servera med:
potatis kokt
Gör så här
1
Skölj och torka fisken. Krydda den med salt och peppar. Stek fisken på båda sidorna gyllene i en stekpanna med lite brynt matfett.
2
Strö över curry och droppa över citronsaften. Häll fiskbuljongen bredvid och låt fisken småkoka på svag värme några minuter. Ta upp fisken och håll den varm.
3
Skala bananen och klyv den på längden. Halvera längderna. Lägg ner dem i fiskskyn och låt dem bli genomvarma. Lägg bananen över fisken och häll över stekskyn. Bjud kokt potatis till.
Använder du djupfryst fisk, halvtina den så att den går att skära i ca 2 cm tjocka skivor.