Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 st purjolök
  • smör eller olja att steka i
  • 1 tsk örtsalt (eller vanligt salt)
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl mango chutney (medelstark)
  • 2.5 dl grädde 4 %
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 msk soja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk ingefära

Gör så här

1
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.

2
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.

3
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.

4
Lägg köttet och purjon i såsen och låt puttra tillsammans ca 5 minuter.

5
Servera med ugnsstekt potatis eller kokt ris.