Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 1 st purjolök
- smör eller olja att steka i
- 1 tsk örtsalt (eller vanligt salt)
- 1 krm svartpeppar
- 0.5 dl mango chutney (medelstark)
- 2.5 dl grädde 4 %
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 dl vatten
- 1 msk soja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0.5 tsk ingefära
Gör så här
1
Skär köttet i skivor. Skölj och skär purjolöken i skivor.
2
Hetta upp en stekpanna och stek köttet och purjolöken i smör. Salta och peppra. Lägg över på ett fat.
3
Blanda mango chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.
4
Lägg köttet och purjon i såsen och låt puttra tillsammans ca 5 minuter.
5
Servera med ugnsstekt potatis eller kokt ris.