Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • 0.5 dl pesto
  • 4 skiva bacon

Risotto:

250 g svamp (champinjoner, karljohansvamp eller kantareller)
2 st schalottenlökar
3 dl arborioris
7.5 dl buljong
1.5 dl parmesanost nyriven
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär en djup ficka längs med filéerna. Fyll fickorna med pesto. Rulla en baconskiva runt varje filé. Fäst med tandpetare eller köttnål.

2
Bryn filéerna lätt i lite matfett. Lägg dem i en eldfast form. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20–25 minuter eller tills filéerna är genomstekta.

3
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett så att löken blir glansig och mjuk utan att få färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.

4
Späd med cirka hälften av buljongen och låt det koka på svag värme. Tillsätt mera buljong i omgångar tills buljongen är slut. Rör då och då i risotton. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar. Bjud kycklingfiléerna med risotton och en sallad.