Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 0.5 dl pesto
- 4 skiva bacon
Risotto:
250 g svamp (champinjoner, karljohansvamp eller kantareller)
2 st schalottenlökar
3 dl arborioris
7.5 dl buljong
1.5 dl parmesanost nyriven
salt och peppar
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär en djup ficka längs med filéerna. Fyll fickorna med pesto. Rulla en baconskiva runt varje filé. Fäst med tandpetare eller köttnål.
2
Bryn filéerna lätt i lite matfett. Lägg dem i en eldfast form. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20–25 minuter eller tills filéerna är genomstekta.
3
Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i lite matfett så att löken blir glansig och mjuk utan att få färg. Tillsätt riset och låt det fräsa med några minuter.
4
Späd med cirka hälften av buljongen och låt det koka på svag värme. Tillsätt mera buljong i omgångar tills buljongen är slut. Rör då och då i risotton. Rör ner parmesanost och smaka av med salt och peppar. Bjud kycklingfiléerna med risotton och en sallad.