Du behöver

  • 1 st blomkålshuvud litet
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st paprika liten
  • 1 st champinjoner liten burk skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten + svampspad
  • 150 g falukorv
  • salt och peppar
  • 0.5 st vitlöksklyfta

Det här behövs till 2 personer:

Gör så här

1
Ansa och skölj blomkålen. Lägg den i kokande lättsaltat vatten och låt den koka nätt och jämnt mjuk, ca 10 minuter.

2
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Låt svampen rinna av men spara spadet.

3
Fräs lök, paprika och svamp i lite matfett. Tillsätt tomatpurén och späd med vatten och svampspad. Låt såsen sjuda några minuter.

4
Tärna korven och rör ner den i såsen. Låt den koka upp på nytt och smaka av med salt, peppar och pressad vitlök. Bjud såsen tillsammans med blomkål. Vill du ha en tjockare sås kan du reda den med maizenaredning för ljusa såser.