Du behöver

  • 1 st schalottenlök
  • 0.5 msk mjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 0.5 st saffran kuvert
  • 1 st vitlöksklyfta
  • sparris ca 100 g djupfryst
  • 1 st kräftstjärtar burk i lag

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Skala löken och finhacka den. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och crème fraiche.

2
Rör ner smulad buljong, saffran och pressad vitlök. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av.

3
Dela sparrisen i mindre bitar och lägg ner dem i såsen. Koka i ytterligare några minuter. Smaka av. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt men inte koka. Bjud nykokt pasta till.