Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 0.5 msk mjöl
- 1.5 dl vatten
- 1 dl lätt crème fraiche
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 0.5 st saffran kuvert
- 1 st vitlöksklyfta
- sparris ca 100 g djupfryst
- 1 st kräftstjärtar burk i lag
Det här behövs till ca 2 port:
Gör så här
1
Skala löken och finhacka den. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Strö över mjöl och rör om. Späd med vatten och crème fraiche.
2
Rör ner smulad buljong, saffran och pressad vitlök. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av.
3
Dela sparrisen i mindre bitar och lägg ner dem i såsen. Koka i ytterligare några minuter. Smaka av. Tillsätt de avrunna kräftstjärtarna och låt allt bli genomvarmt men inte koka. Bjud nykokt pasta till.