Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 3.5 st päron
  • havtornsgelé

Servera med:

2 dl grädde vispad
citronmeliss

Ugn: 200º

Det här behövs till 4-6 port:

Gör så här

1
Blanda vetemjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2
Kavla ut degen tunt till en stor rund kaka, ca 30 cm i diameter, direkt på ett bakplåtspapper. Lägg över det på en plåt.

3
Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i tunna klyftor. Lägg dem omlott på degen i ett vackert mönster. Vik in ca 1 cm av degen runt om de yttersta päronklyftorna.

4
Grädda i mitten av ugnen tills päronen är mjuka och kakan har fått färg, ca 20 minuter. Värm gelén lätt i en skål i mikron och pensla gelé över den varma kakan. Låt den svalna och dekorera sedan med citronmeliss. Servera kakan med vispad grädde, eventuellt smaksatt med citruslikör.

Portioner
0 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows