Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 0.5 dl strösocker
- 125 g smör
- 3.5 st päron
- havtornsgelé
Servera med:
2 dl grädde vispad
citronmeliss
Ugn: 200º
Det här behövs till 4-6 port:
Gör så här
1
Blanda vetemjöl och socker. Finfördela smöret i blandningen till en grynig massa. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
2
Kavla ut degen tunt till en stor rund kaka, ca 30 cm i diameter, direkt på ett bakplåtspapper. Lägg över det på en plåt.
3
Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i tunna klyftor. Lägg dem omlott på degen i ett vackert mönster. Vik in ca 1 cm av degen runt om de yttersta päronklyftorna.
4
Grädda i mitten av ugnen tills päronen är mjuka och kakan har fått färg, ca 20 minuter. Värm gelén lätt i en skål i mikron och pensla gelé över den varma kakan. Låt den svalna och dekorera sedan med citronmeliss. Servera kakan med vispad grädde, eventuellt smaksatt med citruslikör.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows