Du behöver

  • 3 st paprikor i blandade färger
  • 1 st gul lök
  • 2 st potatis
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 st ölkorvar
  • 300 g wienerkorv
  • 250 g majskorn djupfrysta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk potatismjöl + vatten

Garnering:

hackad gräslök

Det här behövs till 4-5 port:

Gör så här

1
Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs allt i lite matfett under omrörning.

2
Späd med buljongen. Skär ölkorven i mindre bitar och lägg ner dem i kastrullen. Låt soppan koka på svag värme ca 15–20 minuter.

3
Skär wienerkorven i bitar under tiden och stek dem i en stekpanna tillsammans med lite matfett. Rör ner korv, majskorn och crème fraiche i soppan. Låt den koka upp på nytt.

4
Rör ut potatismjölet med lite vatten och red av soppan. Låt den koka upp på nytt under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök.