Du behöver
- 500 g fläskfilé
- salt och peppar
- 200 g prinskorv
- 250 g champinjoner
- 3 dl mellangrädde
- 1 msk kalvfond
- 1.5 tsk fransk senap
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk rosépeppar
- hackad persilja
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter i lite matfett på båda sidorna i en traktörpanna. Ta upp det.
2
Halvera korvarna. Ansa och skiva svampen. Fräs korv och svamp i lite matfett. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan.
3
Vispa samman grädden med kalvfond, senap och pressad vitlök. Rör ner det i pannan. Låt allt småputtra 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och hackad persilja. Servera gärna fläskfilépannan direkt ur traktörpannan. Bjud kokt ris eller potatisklyftor och en sallad till.