Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 200 g prinskorv
  • 250 g champinjoner
  • 3 dl mellangrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 1.5 tsk fransk senap
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk rosépeppar
  • hackad persilja

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa filén och skär den i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek köttet ca 2 minuter i lite matfett på båda sidorna i en traktörpanna. Ta upp det.

2
Halvera korvarna. Ansa och skiva svampen. Fräs korv och svamp i lite matfett. Lägg tillbaka fläskfilén i pannan.

3
Vispa samman grädden med kalvfond, senap och pressad vitlök. Rör ner det i pannan. Låt allt småputtra 5 minuter. Smaka av. Strö över rosépeppar och hackad persilja. Servera gärna fläskfilépannan direkt ur traktörpannan. Bjud kokt ris eller potatisklyftor och en sallad till.