Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1.5 st morötter
  • 3.5 st potatis medelstora
  • 1.5 dl fiskbuljong
  • 0.5 tsk dillfrö
  • 250 g torsk kolja eller sej
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk pressad citronsaft

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Är fisken djupfryst så måste den tinas först. Skala och klyfta löken. Skala morötter och potatis. Skär morötterna i stavar och potatisen i klyftor.

2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt morötter och potatis och låt det fräsa med några minuter. Tillsätt buljong och dillfrön. Låt det småkoka under lock tills potatisen är nästan mjuk, ca 15 minuter.

3
Skär fisken i mindre bitar. Lägg dem ovanpå grönsakerna. Strö över salt och droppa över pressad citronsaft. Låt grytan koka tills fisken är vit och ogenomskinlig, ca 4–5 minuter.