Du behöver

  • 1.5 dl ris
  • vatten + salt
  • 150 g grönsaksblandning djupfryst
  • hackad persilja

Köttbullar:

1.5 msk ströbröd
0.5 dl vatten
250 g köttfärs
1 st ägg litet
0.5 tsk salt
0.5 krm peppar
1 msk tomatpuré
0.5 tsk curry

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar. När ca 6–8 minuter återstår av koktiden rörs grönsakerna ner i kastrullen och allt får koka klart. Strö över hackad persilja.

2
Lägg ströbrödet i en skål och häll över vatten. Låt det stå och dra ca 8–10 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt, peppar, tomatpuré, riven lök och curry. Arbeta allt till en smidig smet.

3
Forma runda köttbullar och stek dem gyllene runtom i lite matfett. Minska värmen och låt köttbullarna eftersteka ca 5 minuter.