Du behöver
Bottnarna:
2 st ägg
1.5 dl socker
0.5 dl flytande fett
5.5 dl kokosflingor (200 g)
Fyllningen:
2 dl vispgrädde
1 st äpple 125 g
Ugn: 200°
Det här behövs:
Gör så här
1
Lägg bakplåtspapper på en plåt och markera två rundlar med hjälp av en blyertspenna och en tallrik med diametern 20–22 cm.
2
Vispa samman äggen med sockret, precis bara så att ingredienserna blandar sig. Rör i fettet och kokosflingorna och låt smeten svälla i 10 minuter.
3
Bred ut smeten i rundlarna och grädda bottnarna till lagom färg i 10–12 minuter. Låt dem svalna.
4
Vispa grädden, blanda den med purén men spara 1 1/2 msk till att garnera med. Lägg samman bottnarna och garnera som du ser på bilden. Den färdiga tårtan förvaras i kylskåp och behöver alltså inte läggas samman i sista minuten. Den kan även frysas.