Du behöver

  • 0.5 dl lingon färska
  • 2 msk gin (ej nödvändigt)
  • 3 st äggulor
  • 0.5 dl florsocker
  • 3.5 dl rårörda lingon
  • 3 dl vispgrädde
  • 12 st maränger små

Garnering:

lingon färska

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Lägg de färska lingonen i en liten skål. Häll över ginet och låt dem stå och dra ca 30 minuter. Vispa ägg-gulor och florsocker ljust och poröst. Rör ner lingonsylten och rör om väl.

2
Vispa grädden tjock och vänd ner den i lingonsmeten. Rör ner de färska lingonen med sin vätska i glassmeten. Täck bottnen i en 1 1/2 liters rak sockerkaksform med ca 1 cm smet.

3
Tryck ner ca 12 maränger med undersidan uppåt i smeten. Fyll på med resten av smeten och täck formen med folie. Låt formen stå minst 5 timmar i frysen.

4
Doppa formens botten hastigt i ljummet vatten. Lägg ett serveringsfat över och stjälp upp glassen.