Du behöver
- 0.5 dl lingon färska
- 2 msk gin (ej nödvändigt)
- 3 st äggulor
- 0.5 dl florsocker
- 3.5 dl rårörda lingon
- 3 dl vispgrädde
- 12 st maränger små
Garnering:
lingon färska
Det här behövs för ca 6 port:
Gör så här
1
Lägg de färska lingonen i en liten skål. Häll över ginet och låt dem stå och dra ca 30 minuter. Vispa ägg-gulor och florsocker ljust och poröst. Rör ner lingonsylten och rör om väl.
2
Vispa grädden tjock och vänd ner den i lingonsmeten. Rör ner de färska lingonen med sin vätska i glassmeten. Täck bottnen i en 1 1/2 liters rak sockerkaksform med ca 1 cm smet.
3
Tryck ner ca 12 maränger med undersidan uppåt i smeten. Fyll på med resten av smeten och täck formen med folie. Låt formen stå minst 5 timmar i frysen.
4
Doppa formens botten hastigt i ljummet vatten. Lägg ett serveringsfat över och stjälp upp glassen.