Du behöver

  • 2 st kycklingfilé
  • 4 st marinerade soltorkade tomater hackade
  • 1 msk basilika hackad
  • salt svartpeppar
  • 2 skiva parmaskinka
  • matfett

Potatis:

6 st potatis medelstora
2 tsk rapsolja
flingsalt timjan eller
rosmarin

Servera med:

broccoli kokt

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär en ficka längs med varje filé. Fyll med tomat och basilika. Salta och peppra. Lägg ihop och linda parmaskinka runt om. Lägg dem i en smord ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.

2
Skölj och skrubba potatisen. Dela dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla oljan över klyftorna och vänd runt dem. Salta och krydda med timjan eller rosmarin. Stek potatisen samtidigt med kycklingen i ugnen, ca 20 minuter.

3
Servera kycklingfiléerna i skivor med klyftpotatis och kokt broccoli.