Du behöver
- 2 st kycklingfilé
- 4 st marinerade soltorkade tomater hackade
- 1 msk basilika hackad
- salt svartpeppar
- 2 skiva parmaskinka
- matfett
Potatis:
6 st potatis medelstora
2 tsk rapsolja
flingsalt timjan eller
rosmarin
Servera med:
broccoli kokt
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär en ficka längs med varje filé. Fyll med tomat och basilika. Salta och peppra. Lägg ihop och linda parmaskinka runt om. Lägg dem i en smord ugnssäker form och tillaga i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad.
2
Skölj och skrubba potatisen. Dela dem i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringla oljan över klyftorna och vänd runt dem. Salta och krydda med timjan eller rosmarin. Stek potatisen samtidigt med kycklingen i ugnen, ca 20 minuter.
3
Servera kycklingfiléerna i skivor med klyftpotatis och kokt broccoli.