Du behöver

  • 3 st gelatinblad
  • 2 dl kaffegrädde
  • 0.5 dl lättströ
  • 2 dl matlagningsyoghurt

Till garnering:

1 st gelatinblad
1.5 dl lingon tinade
1 msk vatten
1 tsk lättströ

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg de 3 gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

2
Koka upp grädden med sötningsmedlet. Dra kastrullen från värmen och låt de avrunna gelatinbladen smälta under omrörning.

3
Tillsätt yoghurten och fördela blandningen i fyra portions­skålar. Låt svalna och låt sedan skålarna stå i kylen i ca 30 minuter.

4
Lägg gelatinbladet till garneringen i blöt i kallt vatten. Fördela ungefär 2/3 av lingonen på pannacottan, ca 1 dessertsked till varje.

5
Lägg resten av bären i en kastrull tillsammans med vatten, lättströ och det avrunna gelatinbladet. Låt gelatinet smälta och fördela det sedan över pannacottan. Ställ in i kylen igen och låt stelna.