Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 2 dl kaffegrädde
- 0.5 dl lättströ
- 2 dl matlagningsyoghurt
Till garnering:
1 st gelatinblad
1.5 dl lingon tinade
1 msk vatten
1 tsk lättströ
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Lägg de 3 gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
2
Koka upp grädden med sötningsmedlet. Dra kastrullen från värmen och låt de avrunna gelatinbladen smälta under omrörning.
3
Tillsätt yoghurten och fördela blandningen i fyra portionsskålar. Låt svalna och låt sedan skålarna stå i kylen i ca 30 minuter.
4
Lägg gelatinbladet till garneringen i blöt i kallt vatten. Fördela ungefär 2/3 av lingonen på pannacottan, ca 1 dessertsked till varje.
5
Lägg resten av bären i en kastrull tillsammans med vatten, lättströ och det avrunna gelatinbladet. Låt gelatinet smälta och fördela det sedan över pannacottan. Ställ in i kylen igen och låt stelna.