Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk baileys
  • 1.5 dl vetemjöl

Servera med:

3 dl grädde vispad
250 g hallon

Dekoration:

citronmeliss

Ugn: 200º

Det här behövs till 10-12 bitar:

Gör så här

1
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Dra kastrullen från värmen. Bryt och lägg i chokladen. Låt stå ett par minuter och rör sedan tills chokladen har smält.

2
Vispa ägg och socker ett par minuter. Tillsätt konjaken. Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott.

3
Blanda chokladblandningen och äggsmeten med en slickepott. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant med 24 cm diameter. Häll i smeten.

4
Grädda kakan i mitten av ugnen, 11–12 minuter. Släpp formen hårt i bänken, så att kakan får en kladdig konsistens. Låt kakan svalna, ca 1 timme, innan den serveras. Servera med vispgrädde och hallon. Dekorera med citronmeliss om du spritsar på grädden i klickar.