Du behöver
- 100 g mörk choklad hackad
- 125 g smör rums
- 3 dl strösocker
- 1 tsk vaniljextrakt
- 3 st ägg
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 100 g pekannötter
Ugn: 175º
Gör så här
1
Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad i en kastrull på spisen.
2
Vispa smöret mjukt och tillsätt socker och vaniljextrakt. Vispa poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
3
Blanda mjöl och kakao i en skål. Sikta ner blandningen i smeten. Rör sedan ner den smälta chokladen och nötterna.
4
Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 18×30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 30–35 minuter. Låt kakan svalna i formen. Skär kakan i ca 16 bitar när den har svalnat.