Du behöver

  • 100 g mörk choklad hackad
  • 125 g smör rums
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 100 g pekannötter

Ugn: 175º

Gör så här

1
Smält chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad i en kastrull på spisen.

2
Vispa smöret mjukt och tillsätt socker och vaniljextrakt. Vispa poröst. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

3
Blanda mjöl och kakao i en skål. Sikta ner blandningen i smeten. Rör sedan ner den smälta chokladen och nötterna.

4
Lägg ett bakplåtspapper i en liten form, ca 18×30 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, 30–35 minuter. Låt kakan svalna i formen. Skär kakan i ca 16 bitar när den har svalnat.