Du behöver

  • 300 g torsk kolja eller sej
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 st morot stor
  • 0.5 st purjolök
  • matfett
  • 2 dl fiskbuljong

Potatismos:

400 g potatis mjölig
0.75 dl mjölk
salt och peppar
2 msk hackad gräslök

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Tina fisken om den är fryst. Skär den i mind-re bitar. Salta. Droppa över citronsaft. Låt fisken ligga och dra en stund.

2
Skala och skär moroten i fina strimlor. Ansa och strimla purjolöken. Fräs morot och purjolök i lite matfett i en låg gryta. Lägg i fisken och häll över buljongen. Låt allt småputtra under lock ca 7 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.

3
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp. Späd med mjölk till lagom konsistens. Rör ner hackad gräslök och smaka av med salt och peppar.