Du behöver

  • matfett
  • 2 st laxfjäril
  • salt vitpeppar
  • citronskivor
  • dill

Potatis:

400 g delikatesspotatis
1 msk matfett
salt

Sås:

1 dl minifraiche 5%
1 msk lättmajonnäs
2 msk ask kryddkrasse klippt
salt och peppar

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Börja med att göra i ordning de ugnsbakade potatishalvorna. Skrubba, skölj och dela potatisen på längden. Lägg halvorna i en ugnssäker form. Pensla snittytorna med matfett. Salta. Baka dem i mitten av ugnen tills de är mjuka och har fått vacker färg, ca 15–20 minuter, beroende på storlek.

2
Blanda minifraiche, majonnäs och krasse till såsen i en skål. Smaka av med salt och peppar.

3
Smält matfett till laxen i en stekpanna på medelvärme. Torka av fisken med hushållspapper. Salta och peppra på båda sidor. Stek fisken på något under medelvärme, ca 3 minuter per sida.