Du behöver
- matfett
- 2 st laxfjäril
- salt vitpeppar
- citronskivor
- dill
Potatis:
400 g delikatesspotatis
1 msk matfett
salt
Sås:
1 dl minifraiche 5%
1 msk lättmajonnäs
2 msk ask kryddkrasse klippt
salt och peppar
Ugn: 225º
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Börja med att göra i ordning de ugnsbakade potatishalvorna. Skrubba, skölj och dela potatisen på längden. Lägg halvorna i en ugnssäker form. Pensla snittytorna med matfett. Salta. Baka dem i mitten av ugnen tills de är mjuka och har fått vacker färg, ca 15–20 minuter, beroende på storlek.
2
Blanda minifraiche, majonnäs och krasse till såsen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
3
Smält matfett till laxen i en stekpanna på medelvärme. Torka av fisken med hushållspapper. Salta och peppra på båda sidor. Stek fisken på något under medelvärme, ca 3 minuter per sida.