Du behöver

  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk smör
  • 4 st rödspätta flådda
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Skagenröra:

600 g räkor med skal
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1 st dill knippa

Garnering:

50 g laxrom eller
stenbitsrom

Ugn: 175°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Rör samman dill, persilja och gräslök med smöret. Gör små sneda snitt i spättorna. Fyll dem med dillsmöret.

2
Blanda samman mjöl med salt och peppar. Vänd spättorna i det. Stek dem gyllenbruna i lite matfett. Lägg över spättorna i långpanna och stek dem klara i ugnen ca 8-10 minuter.

3
Skala räkorna och grovhacka dem. Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner dill och räkor.

4
Lägg spättorna på varma portionstallrikar. Toppa dem med skagenröra och laxrom. Bjud dillslungad potatis, sparris och citronklyftor till.