Du behöver
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk hackad gräslök
- 2 msk smör
- 4 st rödspätta flådda
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Skagenröra:
600 g räkor med skal
1 dl crème fraîche
2 msk majonnäs
1 st dill knippa
Garnering:
50 g laxrom eller
stenbitsrom
Ugn: 175°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Rör samman dill, persilja och gräslök med smöret. Gör små sneda snitt i spättorna. Fyll dem med dillsmöret.
2
Blanda samman mjöl med salt och peppar. Vänd spättorna i det. Stek dem gyllenbruna i lite matfett. Lägg över spättorna i långpanna och stek dem klara i ugnen ca 8-10 minuter.
3
Skala räkorna och grovhacka dem. Rör samman crème fraiche med majonnäs. Rör ner dill och räkor.
4
Lägg spättorna på varma portionstallrikar. Toppa dem med skagenröra och laxrom. Bjud dillslungad potatis, sparris och citronklyftor till.