Du behöver

  • 1 st fläskfilé ca 600 g
  • salt svartpeppar
  • 2 msk smör

Gratinering:

100 g chèvre getost
1 dl crème fraîche
2 tsk färsk oregano finhackad
salt svartpeppar

Sallad:

2 dl quinoa
3.25 dl vatten
2 krm salt
1 dl persilja hackad

Peperonata:

1 st röd paprika i bitar
1 st paprika i bitar
1 st paprika i bitar
1 st vitlöksklyfta krossad
1 msk olja
375 g tomater krossade med chili, Mutti
1 tsk balsamicovinäger
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Ugn: 250º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i 2 cm tjocka skivor. Platta till dem med knuten hand. Torka av skivorna med hushållspapper och krydda med salt och peppar på båda sidor.

2
Bryn skivorna lätt på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker form.

3
Blanda samman chèvre och crème fraiche med en gaffel i en skål. Smaksätt med oregano, salt och svartpeppar. Lägg en klick av blandningen på varje filébit. Sätt in formen i mitten av ugnen och gratinera strax innan serveringen, ca 5 minuter.

4
Skölj quinoan och koka grynen i vattnet enligt anvisningarna på förpackningen. Salta och blanda med persiljan.

5
Skölj och kärna ur paprikorna. Dela dem i bitar. Fräs dem i olja i en gryta tillsammans med vitlöksklyftan. Tillsätt krossade tomater och basamicovinäger. Smaksätt med salt och peppar. Servera grönsaksröran och quinoasalladen till filén.